SELIDBE

Planirate li selidbu? Selidbe, mogu biti zastrašujući zadatak, ali sa pravim vođstvom i pripremom, to može biti glatko iskustvo bez dodatnog stresa.

U ovom  vodiču ćemo pokriti sve što treba da znate o selidbi – od pronalaženja pouzdane kompanije do saveta za pakovanje i razmatranja troškova. Bez obzira da li se selite unutar Beograda, Srbije ili čak u inostranstvu, ovaj vodič će vam pružiti neophodne informacije kako bi vaš potez bio uspešan i bez dodatnog stresa.

Pronalaženje prave kompanije za selidbe

Prvi korak u svakoj uspešnoj selidbi je pronalaženje prave kompanije za selidbe koja će vam pomoći. Sa brojnim dostupnim opcijama, važno je da istražite i izaberete renomiranu i iskusnu kompaniju.
Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru kompanije za selidbe:

 •  Reputacija i iskustvo

Potražite kompaniju sa solidnom reputacijom i dugogodišnjim iskustvom u industriji. Čitanje onlajn recenzija i traženje preporuka od prijatelja i porodice može vam pomoći da suzite svoje mogućnosti.

 • Ponuđene usluge

Razmotrite specifične usluge koje su vam potrebne za vaš potez. Bez obzira da li vam je potrebna pomoć pri pakovanju, rastavljanju nameštaja ili transportu lomljivih predmeta, uverite se da kompanija za selidbe nudi usluge koje su vam potrebne.

 • Licenciranje i osiguranje

Uverite se da je kompanija za selidbe propisno licencirana i osigurana. Ovo će zaštititi vaše stvari u slučaju bilo kakvih nezgoda ili oštećenja tokom selidbe.

 • Procene troškova

Pribavite procene troškova od više kompanija za selidbe da biste uporedili cene i osigurali da ćete dobiti poštenu ponudu. Budite oprezni sa značajno niskim procenama, jer one mogu ukazivati na lošu uslugu ili na neke skrivene troškove koji se mogu pojaviti u toku procesa seljenja.

Saveti za pakovanje za uspešnu selidbu

Pravilno pakovanje je ključno za uspešnu selidbu.
Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se efikasno spakujete i zaštitite svoje stvari tokom selidbe:

 • Počnite rano

Počnite da se pakujete mnogo pre datuma preseljenja da biste izbegli stres u poslednjem trenutku. Napravite vremensku liniju pakovanja i rešavajte jednu po jednu sobu da biste ostali organizovani.

 • Nepotrebne stvari

Iskoristite ovu priliku da pregledate stvari i uklonite sve one koje vam više nisu potrebne. Poklonite ili prodajte ih da biste olakšali teret i uštedeli na troškovima selidbe.

 • Prikupite ambalažu za pakovanje

Prikupite sve neophodne zalihe za pakovanje, kao što su kutije, folija sa mehurićima, traka za pakovanje i markeri. Uverite se da imate različite veličine kutija za smeštaj različitih predmeta.

 • Obeležite kutije

Označite svaku kutiju njenim sadržajem i prostorijom kojoj pripada. Ovo će znatno olakšati raspakivanje i pomoći vam da pronađete određene predmete kada je to potrebno.

 • Zamotajte lomljive predmete

Budite posebno oprezni kada pakujete lomljive predmete. Koristite foliju sa mehurićima, papir za pakovanje ili ćebad da umotate delikatne predmete i obezbedite ih u kutijama.

Razmatranje troškova za selidbu

Troškovi selidbe mogu varirati u zavisnosti od nekoliko faktora. Evo nekoliko ključnih stavki koje treba imati na umu prilikom planiranja budžeta za vaš potez:

 • Udaljenost mesta preseljenja

Udaljenost vašeg novog stana će značajno uticati na cenu. Lokalna selidba unutar Beograda se može naplaćivati po satu, dok se međugradska ili međunarodna selidbe obično naplaćuju na osnovu pređene udaljenosti.

 • Veličina stana ili kuće

Veličina vašeg mesta stanovanja, uključujući zapreminu i težinu vaših stvari, takođe će uticati na cenu. Više predmeta ili veći nameštaj će zahtevati više rada i potencijalno veća vozila.

 • Dodatne usluge

Ako su vam potrebne dodatne usluge kao što su pakovanje, raspakivanje ili skladištenje, to će izazvati dodatne troškove. Razgovarajte o ovim uslugama prilikom traženja ponude i dobijte tačne procene.

 • Sezonski faktori

Preseljenje tokom špica sezone ili vikenda može dovesti do većih troškova zbog povećane potražnje. Razmislite o zakazivanju selidbe u vreme van špica da biste uštedeli na troškovima.

 

Za sve dodatne informacije, rezervacije ili upite, slobodno nas kontaktirajte. Naša ljubazna služba za korisnike je spremna odgovoriti na sva Vaša pitanja i pomoći Vam pronaći najbolje rešenje za pomoć prilikom selidbe.

Zahvaljujemo Vam na poverenju i veselimo se saradnji s Vama!